خواص سنگ یاقوت کبود چیست
یاقوت کبود
معادن بزرگ سنگ یاقوت کبود در واقع بازمانده رگه های آتشفشانی و دگرگون گشته از گرانیت و مرمرند؛
که در بستر رودها و دامنه کوهها دچار وضعیت زدگی گشته اند.
مقادیر زیادی از همین نگین در برمه، تایلند، استرالیا، امریکای شمالی، برزیل، کشمیر و افریقا یافت می گردد.
یاقوت بعد از الماس سخت ترین کانی به شمار می آید و از خانواده کوراندوم می باشد که از کانی های گوهر های آذرین هست و از نمونه آلومین (اکسید آلومینیوم) محسوب می گردد که مقدور می باشد دارنده مقدار کمی ناخالصی از عنصر های همچون تیتانیوم، مس، منگنز، کروم و آهن باشد.
وجود همان ناخالصی ها موجب ایجاد رنگ های گوناگون مثل آبی، زرد، سرخ فام، صورتی، نارنجی، و بنفش در کوراندوم می گردد. کوراندوم هایی که رنگی به غیر از سرخگون و صورتی داشته باشند یاقوت کبود نامیده می گردند و کوراندوم های سرخ فام رنگ و صورتی یاقوت سرخ فام شناخته می گردند.
همین گوهر در کشورهایی نظیر استرالیا (معمولا تیره تر میباشدند) سری لانکا، برمه، آفریقا، تابلند، کانادا و ایالات متحده یافت می گردد.
اما به ندرت در اسکاتلند نوع هایی از آن کشف گشته می باشد.
تنوع رنگ همان گوهر نگین در سری لانکا و شرق آفریقا اکثرا میباشد. یاقوت کبود نگینی می باشد که به رمز و راز و پیشگویی و نبوت مرتبط میباشد، همینطور در زمان کهن به عنوان نگین خوش شانسی آور هم در نظر گرفته می گشت. کیمیاگران آن را تابع به عنصر شرایط، و اهل تصوف در هند، آن را تابع به سیاه زحل می فهمیدند و باور داشتند که همان نگین متعلق به قلمرو الهی و آسمانی میباشد قشنگیی و استحکام همان نگین کبود عامل گردیده بعنوان جادو در بین شاهان خیلی مورد بهره بردن باشد و از فواید خاتم یاقوت کبود بهره ببرند.
5-یک تاریخ نویس قرون وسطا در مورد خاصیت ها یاقوت کبود بنفش می نویسد که شاهان نگین یاقوت آبی را به همراه داشتند تا آنان را از خطر صدمات فیزیکی و چشم شور درباریان محفوظ دارد.
ویژگی های یاقوت کبود
نمونه کمیاب و پرطرفدار سفایر، رنگ نارنجی مایل به سرخ، مخلوطی از کروم و آهن می باشد. سفایر سفید کاملا ً خالص هست و هیچ نمونه ماده معدنی بقیهی در آن مخلوط نشده هست. تمامی گونه های گوهر یاقوت که سرخ فام رنگ نمی باشند، سفایر نامیده می گردند، همینطور همان نام اکثرا با رنگ آبی آن همراه گشته هست
یاقوت کبود خاصیت ها برجستهی دارد: از جمله همین که برای ساکت کردن عصبانیت و تس کین اعصاب مؤثر هست. در صورتی که مدالی از یاقوت مرغوب ساخته گردد به حاوی آن خلوتش و عقلی فعال خواهد داد.
برترین رنگ آن آبی کشمیری می باشد که در هندوستان استخراج می گردد.
انواع متفاوت آن در برابر نور آفتاب، انعکاس درخشندگی آبی رنگ، طلایی و بلوری دارد.
در مورد پیدایش، یاقوت کبود حکماء اقوال متفاوتی توضیح نموده اند.
برخی بر همان عقیده اند که عناصر اربعه در ساخت نیلم ت أثیر داشته؛
تاثیر هر کدام از آنها منجر تغییر رنگ در آن می گردند.
همان نگین اثرات معالجهی خیلی دارد. اصولا ً گونه های گوهرهای طبیعی جزو پا ک ترین و خالص ترین بلورها می باشدند و به طبع حاوی انرژی ذخیره گشته ِ انبوه که هر کدام در وضعیت خاص از طرز همان انرژی ها اثرات معالجهی انبوه دارند.